lördag 7 november 2020

Pasta med fetaost och tomater


400 g pasta

200 g fetaost i bit

1–2 dl olivolja

1 röd chili 

3 pressade vitlöksklyftor

500 g körsbärstomater

salt & peppar

+ lite pastavatten i såsen

basilika och parmesanost till servering

Gör så här:

  1. Häll lite olja i botten på en ugnsform och lägg på fetaosten i mitten. 
  2. Lägg tomaterna runt om och häll oljan över. 
  3. Finhackan chilin och strö över tillsammans med pressad vitlök. 
  4. Salta och peppra. 
  5. Baka i ugnen i 200 grader i 15 min. 
  6. Höj sedan till grillvärme 225 grader och låt gå ca 10 min till. 
  7. Ta ut och rör runt med en gaffel till en krämig sås och blanda med den nykokta pastan. Tillsätt ev ca 1 dl av pastavattnet så blir den ännu lite krämigare. 
  8. Servera med riven parmesan och hackad basilika.

Inga kommentarer: