torsdag 22 augusti 2013

Tomatpasta med ost och bacon


1 kg körsbärstomater

4 klyftor vitlök 

olivolja

2 tsk honung 

2 msk smör 

1 msk vinäger 

svartpeppar, från kvarn, efter smak
flingsalt, efter smak

2 paket bacon 

1 paket pasta, bucatini
1 kruka basilika, färsk 

2 paket mozzarella 

1 bit parmesan, färsk

Gör så här:
  1. Tärna eller dela tomaterna och skiva vitlöken tunt.
  2. Hetta upp en traktörpanna eller en vid kastrull.
  3. Fräs vitlöken lätt i olivolja och ringla i honung, rör om och tillsätt tomaterna direkt.
  4. Tillsätt smör och smaksätt med vinäger, flingsalt och svartpeppar från kvarn.
  5. Koka tomaterna i cirka 10 minuter tills nästan all vätska kokat bort.
  6. Skiva och knaperstek baconet.
  7. Koka pastan a dente.
  8. Blanda pastan med tomatsåsen på ett stort serveringsfat, strö över bacon och riv mozzarellan i bitar över pastan.
  9. Toppa med färsk basilika och nyriven färsk parmesanost.
  10. Servera genast!

Inga kommentarer: