fredag 30 augusti 2013

Paj med chorizo, bacon och fetaost

Deg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
3 chorizo eller annan kryddig korv
1 pkt bacon
1 rödlök
200 g broccoli
5 champinjoner
1 grön paprika
1 vitlöksklyfta
100 g fetaost
1 tomat

Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
salt och peppar

2 dl riven ost, gärna någon starkare

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Knåda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, plasta in och låt vila i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  3. Skiva chorizon, rödlöken, champinjonerna och paprikan. Skär bacon och broccoli i bitar. Tärna fetaosten. Hacka vitlöken.
  4. Ta ut pajskalet ur kylen och tryck ut i en pajform. Nagga botten och sätt in i ugnen i ca 10 min.
  5. Stek de skrivade ingredienserna förutom fetaosten i smör i en stekpanna ca 10 minuter.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke.
  7. Ta ut pajskalet ur ugnen och lägg i fyllningen som du stekt i stekpannan och den tärnade fetaosten. Häll över äggstaningen och toppa med riven ost. Skär tomaten i skivor och fördela över pajen.
  8. Låt stå i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har fått en fin yta.

Inga kommentarer: