fredag 8 mars 2013

Rostad tomatsoppa


2 gula lökar
3 pressade vitlöksklyftor
1 pkt krossade tomater
1 kg cocktailtomater eller vanliga tomater och 3 röda paprikor som ugnsrostats
strimlade blad från en halv basilikaplanta
2 msk vegetarisk fond
salt och peppar
rökigt paprikapulver (vanligt paprikapulver går också bra)
1 dl grädde
vatten – späd till lagom konsistens
ca 1 tsk socker

Gör så här:
  1. Hacka löken, pressa vitlöksklyftorna och fräs i olja i en kastrull. 
  2. Tillsätt de krossade tomaterna, de ugnsrostade tomaterna och paprikan och allt annat på listan utom socker och grädde. 
  3. Låt småputtra minst 40 min. 
  4. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Späd med vatten till lagom konsistens.
  5. Smaka sedan av med sockret, och rör ner grädden.
  6. Servera gärna med ett gott surdegsbröd och chilistekt halloumi och en klick matlagningsyoghurt. Mums!
  7. Detta recept är lagom till ca 6–8 personer om man serverar soppan som huvudrätt.

Inga kommentarer: