3 kycklingfiléer
olja till stekning
2 röda paprikor
1 röd chili
1 liten purjolök
1 burk med hela champinjoner
1 burk med kokosmjölk
7 dl vatten (mer eller mindre beroende på hur tunn soppa du vill ha)
1 msk kycklingfond
1–2 msk röd currypasta (mer eller mindre beroende på hur stark mat du gillar)
1 msk tomatpuré
några droppar fisksås
några droppar sesamolja
saften av 1 lime
1 msk rörsocker
1 paket äggnudlar (ca 250 g)
Gör så här:
- Strimla kycklingen och fräs den i olja tillsammans med de strimlade grönsakerna, chilin och svampen.
- När kycklingen är klar så vänder du i currypasta och tomatpuré och rör runt. Häll ner kycklingfonden. Tillsätt övriga kryddor.
- Tillsätt i vatten och kokosmjölk och låt allt sjuda upp och puttra på svag värme.
- Bryt ned nudlarna och småputtra det antal minuter som står på paketet.
- Servera soppan med nybakat bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar