![]() |
Foto: Carina Sörgårn
|
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1/2 dl rapsolja (Tips! För att variera knäckebröden kan man använda smaksatt rapsolja, till exempel rapsolja smaksatt med timjan eller ramslök)
2 dl kokande vatten
Att toppa med:
flingsalt
sesamfrö och vallmofrö eller andra blandade frön och kärnor att toppa med
Gör så här:
- Värm ugnen till 150 grader.
- Blanda alla ingredienser utom flingsalt och frön.
- Rör samman till en gröt och klicka ut hälften av smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och den andra hälften av smeten på en annan plåt med bakplåtspapper.
- Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckesmeten och kavla ovanpå pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. Gör likadant med den andra delen av smet.
- Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med lite flingsalt samt blandade frön, exempelvis solroskärnor och krossade linfrön.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills brödet fått fin färg.
- Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar