![]() |
Foto: Carina Sörgårn |
4 huvudrätter eller 8 förrätter
4 gula lökar
4 schalottenlökar
1 tsk socker
2 tsk salt
2 tsk torkad timjan
1 dl vitt torrt vin
10 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 krm grovmalen svartpeppar
1 msk konjak
2-3 dl riven gruyèreost
8 skivor surdegsbröd
Gör så här:
- Strimla löken och fräs den glansig utan att den tar färg på låg värme under 15 minuter.
- Tillsätt socker, salt och timjan stek ytterligare 15 minuter.
- Häll i vattnet tillsammans med buljongtärningen och vinet och låt puttra under lock i 15 minuter.
- Smaka av med svartpeppar och konjak.
- Sätt ugnen på 250°. Fördela soppan i skålar, lägg brödskivorna över och toppa till sist med riven ost.
- Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar