söndag 31 oktober 2021

Palak paneer med halloumi




2 paket halloumi (à 200 g)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
2 krm cayennepeppar
390 g krossade tomater
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
3 dl grädde
150 g färsk spenat
flingsalt & svartpeppar

Gör så här:
  1. Hacka lök och vitlök och riv ingefäran. Fräs detta i olivolja tillsamman med kryddor och tomatpuré. 
  2. Tillsätt därefter krossade tomater, vatten och fond. Låt småkoka i cirka 5 minuter.
  3. Häll sedan på grädden och låt det koka cirka 20 minuter tills såsen tjocknat något. 
  4. Fräs under tiden kuber av halloumi tills den blir gyllene och blanda ner den i såsen tillsammans med spenaten. 
  5. Låt det hela koka ihop några minuter. 
  6. Smaka av med flingsalt & svartpeppar. 
  7. Servera med ris och naanbröd.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Herregud så gott! Det där tror jag t o m mina vegoskeptiska barn kommer att gilla. Tack för tips, man kan alltid lita på Cinas receptsamling. Kram på dig! /Karin i Hässelby

Cina sa...

Vad kul att du kikar in här :) Ja, detta rekommenderar jag verkligen - det är supergott och lättlagat. Kram-kram!