3 kycklingfiléer
smör eller olja att steka i
grillkrydda
3 msk teriyakisås
2 paket bacon
1 romansallad eller cosmopolitansallad
200 g körsbärstomater, halverade
3 kokta ägg, tärnade
2 avokador, tärnade,
140 g ädelost (till exempel roquefortost), smulad
1 schalottenlök, skivad eller hackad
Dressing:
1 dl majonnäs
lite vatten
1 tsk dijonsenap
1/2 finhackad vitlöksklyfta
2 tsk worchestershire sauce
salt, svartpeppar
Gör så här:
- Strimla kycklingfiléerna och stek dem klara i lite smör eller olja. Krydda med grillkrydda och teriyakisås. Låt puttra några minuter. Lägg upp på ett fat och låt svalna.
- Klipp baconet i mindre bitar och stek knaprigt. Lägg upp på ett fat och låt svalna.
- Gör dressingen, späd med vatten till rätt konsistens.
- Strimla salladen och skölj ordentligt. Lägg salladen i en bunke och häll över dressingen. Rör runt så att all sallad blir täckt av dressing.
- Lägg upp salladen på ett stort fat och fortsätt med resten av ingredienserna.
- Klart att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar