fredag 1 maj 2020

Cobbsallad


3 kycklingfiléer
smör eller olja att steka i
grillkrydda
3 msk teriyakisås
2 paket bacon
1 romansallad eller cosmopolitansallad
200 g körsbärstomater, halverade
3 kokta ägg, tärnade
2 avokador, tärnade,
140 g ädelost (till exempel roquefortost), smulad
1 schalottenlök, skivad eller hackad

Dressing:
1 dl majonnäs
lite vatten
1 tsk dijonsenap
1/2 finhackad vitlöksklyfta
2 tsk worchestershire sauce
salt, svartpeppar

Gör så här:
  1. Strimla kycklingfiléerna och stek dem klara i lite smör eller olja. Krydda med grillkrydda och teriyakisås. Låt puttra några minuter. Lägg upp på ett fat och låt svalna.
  2. Klipp baconet i mindre bitar och stek knaprigt. Lägg upp på ett fat och låt svalna.
  3. Gör dressingen, späd med vatten till rätt konsistens.
  4. Strimla salladen och skölj ordentligt. Lägg salladen i en bunke och häll över dressingen. Rör runt så att all sallad blir täckt av dressing.
  5. Lägg upp salladen på ett stort fat och fortsätt med resten av ingredienserna.  
  6. Klart att servera!

Inga kommentarer: