måndag 21 maj 2018

Pestokyckling


1–2 pkt färsk tagliatelle
1 kg kycklingfilé
grillkrydda och salt
1 röd paprika
200 g färska champinjoner
smör att steka i
5 dl grädde, valfri fetthalt
1 burk pesto, ca 190 g eller hemgjord
150 g parmesanost (2/3 till såsen och 1/3 till servering)
hackad basilika

Gör så här:
  1. Strimla kycklingen. Stek dem i smör så de får fin färg och blir helt genomstekta. 
  2. Krydda med grillkrydda och salt.
  3. Skär svampen i fjärdedelar och paprika i småbitar och låt dem fräsa med en stund. 
  4. Häll på grädden och tillsätt peston.
  5. Riv parmesanosten grovt och rör ned 2/3 av osten.
  6. Låt puttra en stund.
  7. Koka pastan och häll av vattnet.
  8. Lägg upp pastan på ett stort fat och häll över såsen. Rör runt lite försiktigt.
  9. Strö över den resterande osten och lite hackad basilika
  10. Servera genast.

Inga kommentarer: