600 g vitkål (ca ½ huvud)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1½ dl vispgrädde
½ msk flytande honung
½ msk sambal oelek
salt och svartpeppar
2 dl riven ost
Gör så här:
salt och svartpeppar
2 dl riven ost
Gör så här:
- Skär vitkålen i mindre bitar och finhacka den gula löken.
- Stek vitkål, gul lök och pressad vitlök i mycket smör tills det mjukar något.
- Tillsätt grädden, honung och sambal oelek och låt grädden koka in under några minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll vitkålsröran i en ugnsform och toppa med osten.
- Gratinera i ca 15 minuter i 225 grader tills vitkålen är mjuk och ytan fått fin färg.
- Servera till grillad kyckling, nötkött eller kryddig korv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar