torsdag 30 januari 2014

Thaisoppa med kyckling och champinjoner


3 kycklingfiléer

olja till stekning

2 röda paprikor

1 röd chili

1 liten purjolök

1 burk med hela champinjoner


1 burk med kokosmjölk
7 dl vatten
 (mer eller mindre beroende på hur tunn soppa du vill ha)
1 msk kycklingfond
1–2 msk röd currypasta
 (mer eller mindre beroende på hur stark mat du gillar)
1  msk tomatpuré
några droppar fisksås
några droppar sesamolja
saften av 1 lime
1 msk rörsocker

1 paket äggnudlar
 (ca 250 g)

Gör så här: 
  1. Strimla kycklingen och fräs den i olja tillsammans med de strimlade grönsakerna, chilin och svampen.

  2. När kycklingen är klar så vänder du i currypasta och tomatpuré och rör runt. Häll ner kycklingfonden. Tillsätt övriga kryddor. 
  3. Tillsätt i vatten och kokosmjölk och låt allt sjuda upp och puttra på svag värme.
  4. Bryt ned nudlarna och småputtra det antal minuter som står på paketet.
  5. Servera soppan med nybakat bröd.

Inga kommentarer: