måndag 23 september 2013

Ugnspannkaka med bacon och äpple


2 paket bacon

2 äpple
n (små)
6 dl mjölk

2,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

3 ägg

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft
.
  2. Smörj en ugnsform, ca 20×30 cm. 
  3. Skala och kärna ur äpplena, tärna det sedan och fördela jämnt i formen. 
  4. Strimla baconet och fräs i stekpanna, fördela därefter detta över äppelbitarna.

  5. Blanda salt och mjöl i en bunke och vispa ner drygt hälften av mjölken. 
  6. Vispa till en slät smet och tillsätt sedan resten av mjölken och äggen. 
  7. Häll pannkakssmeten i formen och grädda den mitt i ugnen i ca 20–30 minuter. 
  8. Servera med valfritt tillbehör.

Inga kommentarer: