torsdag 21 mars 2024

Knäckebröd


2 dl majsmjöl


1 dl solroskärnor


1 dl linfrön


½ dl rapsolja


2 dl kokande vatten



Att toppa med:

flingsalt


sesamfrö och vallmofrö eller andra blandade frön och kärnor


Gör så här:

  1. Värm ugnen till 150 grader. 
  2. Blanda alla ingredienser utom flingsalt och frön. 
  3. Rör samman till en gröt och klicka ut hälften av smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och den andra hälften av smeten på en annan plåt med bakplåtspapper. 
  4. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckebrödsmeten och kavla ovanpå pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. Gör likadant med den andra delen av smet. 
  5. Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med lite flingsalt samt blandade frön. 
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills brödet fått fin färg. 
  7. Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.

Inga kommentarer: