fredag 5 april 2013

Lasses vegetariska lasagne

Foto: Carina Sörgårn

2 purjolökar
smör att steka i
6 tomater
1/2 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl grädde av valfri fetthalt
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk flytande honung
basilika, färsk (hackad)
lasagneplattor
500 g keso
riven ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den i smör i en gryta. 
  3. Skär tomaterna i bitar. 
  4. Rör i tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar, flytande honung och basilika. 
  5. Låt såsen koka upp, och låt den puttra en stund – ju längre desto bättre. 
  6. Varva tomatsås, lasagneplattor och keso i en smord och ugnssäker form. 
  7. Avsluta med sås och strö över osten. 
  8. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. 
  9. Servera med en sallad.

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Detta blir dagens middag - mums! Tack Cina för att du delar med dig av dina recept, här kan man alltid hitta något smarrigt.

Kram
/K

Cina sa...

Tack för de fina orden! Roligt att min lilla receptblogg kan komma till nytta för fler än bara mig och min familj :) Kram!