![]() |
Foto: Carina Sörgårn
|
2 purjolökar
smör att steka i
6 tomater
1/2 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl grädde av valfri fetthalt
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk flytande honung
basilika, färsk (hackad)
lasagneplattor
500 g keso
riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj och strimla purjolöken. Fräs den i smör i en gryta.
- Skär tomaterna i bitar.
- Rör i tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar, flytande honung och basilika.
- Låt såsen koka upp, och låt den puttra en stund – ju längre desto bättre.
- Varva tomatsås, lasagneplattor och keso i en smord och ugnssäker form.
- Avsluta med sås och strö över osten.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
- Servera med en sallad.
2 kommentarer:
Detta blir dagens middag - mums! Tack Cina för att du delar med dig av dina recept, här kan man alltid hitta något smarrigt.
Kram
/K
Tack för de fina orden! Roligt att min lilla receptblogg kan komma till nytta för fler än bara mig och min familj :) Kram!
Skicka en kommentar