onsdag 5 september 2012

Paj med kryddig korv och fetaost

Foto: Carina Sörgårn

Deg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
2 pkt kabanoss eller annan kryddig korv (med högt köttinnehåll)
2 gula lökar
5 tomater
2 röda chilifrukter
4 msk pesto

3 ägg
2 dl mjölk
salt och nymalen svartpeppar

150 g fetaost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop mjöl, smör och vatten till en pajdeg i en skål. Om du har en matberedare så använder du den. 
  3. Klä en pajform med degen och ställ den sen i frysen tills det är dags att fylla och laga den i ugnen. 
  4. Slanta korven och hacka löken. Fräs i en stekpanna i ett par minuter. 
  5. Medan det steker vispar du ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  6. Häll i korv och lök i pajformen. 
  7. Hacka tomater och strimla chilifrukterna (ta bort innerväggar och kärnor om du inte vill ha för stark chilihetta) och fördela över korven och löken.
  8. Klicka över peston jämnt över pajen.
  9. Häll på äggblandningen och smula över fetaosten. 
  10. Laga i ugn i ca 25 minuter. 
  11. Servera med en god sallad.

2 kommentarer:

Josefina sa...

Detta verkar riktigt riktigt gott. :)

Cina sa...

Japp, faktiskt inte så tokigt alls! Och jag har hittat på receptet själv :) Kram