måndag 20 februari 2012

Spe­nat- och getost­fyll­da pas­tarul­lar

500 g bladspenat, djupfryst
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2,5 dl kelda tomat- och paprikasås
8 st pastaplattor, färska
200 g fransk getost
200 g körsbärstomater

Tillbehör:
sallad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och pressa ur vattnet.
  2. Fräs den i olja någon minut. Salta och peppra.
  3. Rör ner 1 dl tomat- och paprikasås. Lägg spenaten på lasagneplattorna. Smula över osten.
  4. Rulla ihop plattorna från kortsidan. Skär varje rulle i 3 delar.
  5. Ställ dem på ett stort ugnssäkert fat eller 4 portionsfat.
  6. (Hit kan man förbereda. Täck med plastfolie och förvara i kylen.)
  7. Häll över såsen som är kvar. Lägg körsbärstomaterna runt om.
  8. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Inga kommentarer: