![]() |
Bildkälla |
6 kabanoss-korvar
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 purjolök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 pkt röda linser
1 tsk honung
1,5 msk kycklingfond/1 buljongtärning
1,5 dl vatten
2 krm svartpeppar
1 msk smör
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Skala och strimla lök och vitlök
- Strimla paprikorna och aubergine. Hacka purjolöken.
- Stek lök och vitlök i smör i några minuter.
- Häll i resten av grönsakerna och stek i några minuter till. Häll sen över allt i en gryta
- Häll i vatten, fond/buljongtärning, honung och svartpeppar. Låt grönsaksröran puttra utan lock tills det är dags att äta.
- Stek nu korven, skär snitt i den innan du steker den.
- Skölj av linserna och låt dem rinna av. Häll ner dem i grönsaksröran och låt dem bli varma.
- Servera grönsaksröran med korven och riset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar